Omgångssvep

Det ville sig inte för Järna SK den här gången heller. Förlust 1-2 (Björn Sandberg målskytt) hemma mot Spårvägens FF och i dagens läge ska det mycket till för att laget ska återhämta sig från sin tunga trend i tid. Näst sista matchen före sommaruppehållet är derbyt borta mot TVSK, där hemmalaget får ses som stora favoriter. Skulle JSK kunna skrälla där och få med sig en positiv erfarenhet in i ledigheten är det förvisso många poäng kvar att spela om. Men tongångarna från individer i truppen blir allt mer uppgivna. Så här säger tränaren Jonte Hansson efter matchen:

– Vi gör en ganska hygglig första och skapar lägen för att leda matchen, men de gör ett drömmål från 35 meter, som är svårt att försvara sig mot. Vi spelar även bra i andra, släpper in en frispark innan vi gör mål. Har även där ett par chanser som bör vara mål. Det är tufft just nu, vi får inte den utdelningen vi behöver och både jag och spelarna är såklart besvikna och väl medvetna om läget. Vi fortsätter att jobba på.

Enhörna IF åkte på sin andra raka förlust, borta mot FC Stockholm med 2-1. EIF krigade på in i det längsta och fick faktiskt en straff med möjlighet att kvittera i slutminuterna, men missade. Trots förlusten verkar matchen sammantaget vara ett fall framåt sen den tunga 8-1-förlusten mot IFK Stocksund senast. Positivt för laget var också att fjolårets skyttekung, Semir Mete, gjorde comeback sista kvarten. En annan ljusglimt var att Mattias Kjellman fick spräcka sin målnolla.

– Det var en tung förlust. Vi gör en riktigt bra match och var helt klart värda minst ett oavgjort resultat idag. Tyvärr har vi inte riktigt marginalerna med oss, säger Kjellman.

Berätta om målet.

– Vi får en frispark från högerkanten. Kevin Rohlin slår in en jättebra boll och jag kommer upp bra och nickar in bollen till höger om målvakten.

Trosa Vagnhärad SK hamnade tidigt i 2-0-underläge borta mot Älta IF, och lyckades inte återhämta sig från detta. Den notoriske målskytten Gabriel Baydono, som ännu inte riktigt fått det att lossna i år, reducerade i 85:e minuten, assisterad av Robert Massi.

Så här kommenterar Ältas representant på Twitter matchen för bloggen:

”Vi gjorde en stark försvarsinsats. Trosa var frustrerade när de inte kunde hota oss och komma till chanser. Målet gör de när vi fuskar i försvarsarbetet och har en chans till på slutet, annars är det vi som har de bästa chanserna. Vi tycker att vi ska göra minst två mål till på de chanser vi har. Trosa är farliga på sina fasta situationer. Annars har vi bra koll på dem hela matchen. Vi var bättre och vinner rättvist.”

Omgångens resultat i sin helhet:

  • Järna SK – Spårvägens FF 1-2
  • FoC Farsta – Hanvikens SK 1-0
  • KIF Konyaspor – IFK Stocksund 0-4
  • Älta IF – Trosa Vagnhärad SK 2-1
  • FC Stockholm Internazionale – Enhörna IF 2-1
  • Ängby IF – Newroz FC 2-1

Tabellen:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s