Skyttekungen Khazeni: ”Fick oss en tankeställare”

Snart halvvägs in i serien är det hög tid att göra en liten summering. Saker har hänt – både på och utanför planerna i division 3 södra Svealand. 

Efter omorganiseringar på ledarsidan hos seriesuveränen IFK Stocksund förlorade laget oväntat mot FC Newroz i förra omgången. Sportchefen Franco Pertunaj och stjärnan Rodrigo Britto de Toledo (”Pato”) är inte längre kvar i laget. Mer om detta i ett senare inlägg förhoppningsvis. 

De andra förmodade topplagen FC Stockholm Internazionale och FoC Farsta tycks ha hittat formen efter en något svajig inledning. 

Men vi börjar i botten, där Järna SK alltjämt kammar noll – både vad gäller trepoängare och målproduktion. Bloggen har sett lagets två senaste matcher (0-2 mot Enhörna IF och 0-4 mot FC Stockholm i senaste omgången) och glädjeämnena har lyst med sin frånvaro. 

För tre omgångar sedan, 2-1-förlust hemma mot Älta IF, formulerade klubbens skribent följande träffsäkra stycke:

”Det som man blir lite fundersam över när bollen är i mål är att tre spelare lommar fram och gratulerar till målet och resten vänder sig om och går mot egen planhalva. JSK tar ledningen för första gången på, vad är det, sju matcher, och det blir knappt glädje. Va fan, bli glada, jubla, bilda TV-pucks hög, visa känslor! Alla träningstimmar man lägger ner handlar i slutändan om att det ska göras mål på matcherna och när man väl gör det så är det som att man har sålt smöret och tappat pengarna. Det spelar ingen roll om man ligger sist i tabellen eller spelar i allsvenskan eller div.3 men om man springer i 90 minuter i 30 graders värme och väl lyckas med det man strävar efter bör man tamejfan visa glädje och sen fightas som att ens liv stod på spel för att göra ett mål till.”

Inget av ovanstående verkar finnas i laget för närvarande. Frågan är vad som behövs för att bryta den tuffa trenden? Två klubbar, Enhörna IF och KIF Konyaspor, har gjort förändringar på tränarsidan i hopp om ljusare tider. Detta verkar dock vara uteslutet i JSK, enligt källor med god insyn bloggen varit i kontakt med.

Enhörna IF har sedan tränaren Marcus Lorentzson lämnade laget två segrar och två förluster. I senaste omgången åkte man på en riktig nit mot IFK Stocksund och förlorade med 8-1. Flera viktiga spelare var borta för båda lagen, men visst borde EIF kunna stå emot bättre än så. Den målfarlige ”trollgubben” Kristoffer Khazeni, 21, gjorde inte mindre än fyra mål för hemmalaget.

– Efter förlusten mot Newroz fick vi oss en tankeställare och efter en bra veckas träning kunde vi åter kamma hem 3 poäng, vilket var väldigt skönt. Nu återstår 3 matcher där det ska bli 9 poäng och förhoppningvis ett bra ryck i tabellen, säger Khazeni som toppar skytteligan på 10 mål, tre mål före Konyaspors Georgios Kousis.

Trosa Vagnhärads SK har fortsatt att blanda och ge. Poängtapp mot både Newroz och Ängby var det nog få som räknade med. Desto starkare då att revanschera sig genom en klar 2-0-vinst hemma mot Farsta i senaste omgången.

Ett lag i medvind just nu är annars just FC Newroz. Den fina skalpen mot IFK Stocksund följdes upp med en 3-0-seger i söderortsderbyt mot Konyaspor. Nykomlingarna med hemmaplan i Sätra ligger för närvarande på en imponerande tredjeplats. De har dessutom passerat Enhörna IF i publikligan, efter att båda lagen dragit storpublik i sina respektive hemmaderbyn.

Skytteligan
Publikligan
Tabellen (notera att Konyaspor och Ängby har en match mer spelad)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s