”Kjellman gör fyra tunnlar på Sunnergren”

Bo Sunnergren
Marcus Theng. Foto: Per Eliasson.
Mattias Kjellman. Foto: Per Eliasson.

Då var det derbydags igen. Och som sig bör har snacket på byn pågått i flera dagar redan.
– De har en forward som gjorde en del mål förra säsongen, men jag vet inte vad han heter, svarar Enhörnas lagkapten Marcus Theng, när LT frågar honom om vem i Järna de bör se upp med inför matchen på lördag.

Som vanligt i lokalfotbollsderbyn är det många i lagen som känner varandra. Enhörna skriver på sin hemsida att inte mindre än 10 spelare har ett nära förflutet i Järna SK – ett faktum som förstås kan krydda tillställningen lite extra.

– Det är en av de roligaste matcherna på året. Det blir en chans att sätta dit dom som bytt till Enhörna och visa att de gjort fel klubbval. Det finns inget agg, förstås, men det kommer att bli en del gliringar och pikar, säger Bosse Sunnergren, lagkapten (och lagets enda målskytt på spelmål hittills denna säsong) i Järna SK.

Hur ser du på er tunga säsong hittills?

– Det har varit tungt, inget snack om saken. Jag tycker att vi borde fått med oss några fler poäng än vad vi fått. Men många gånger har vi inte tagit det jobb som krävs, och då förtjänar vi inte mer än så här. Vi har många nya spelare i laget, och flera har inte så mycket erfarenhet från den här nivån. Vi försöker lära oss av våra misstag och bli bättre hela tiden. Vi får lära oss den hårda vägen, säger lagkaptenen.

Hinner ni?

– Det är ändå 15 omgångar kvar, så än finns det att spela om. Vi har skapat fler och fler chanser så det går åt rätt håll, men vi måste bli mer effektiva och trycka dit den.

Är det fortfarande roligt att spela fotboll?

– Jag har mycket till vinnarskalle så det är aldrig kul att förlora. Men en grundkärlek till fotbollen finns alltid där, det är ju därför man håller på.

Hur går det mot Enhörna?

– Vi vinner såklart. Men jag tror att det blir jämnt, det är små marginaler och det blir en tillfällighet som avgör, säger Bo Sunnergren.

Enhörna IF har heller inte riktigt fått väntad utdelning så här långt i serien. Med sex poäng har de bara derbymotståndarna Järna SK bakom sig i tabellen, även om de har häng på lagen ovanför. Ovan nämnde Marcus Theng är emellertid stensäker på resultatet.

– Vi vinner, vi har ett bättre lag både på planen och på pappret, säger han med självsäker ton till LT.

När bloggen når kapten Theng under fredagen är han dock inte lika säker längre.

– Alltså, jag tycker att vi är ett bättre lag och jag tror att vi vinner. Men det är en speciell match. Alla känner alla, och då känner man till styrkor och svagheter hos enskilda spelare som går att utnyttja, och det gäller ju båda lagen.

Hemma på Friluftsgården har laget vunnit två av tre matcher hittills, där förlusten kom mot topptippade Farsta, trots att Enhörna länge var med i matchen och utgången i det längsta var oviss.

– Vi är starka hemma. Särskilt defensiven har fungerat bra, och ju fler matcher vi spelar tillsammans desto bättre ser offensiven ut, även om det var riktigt dåligt mot Newroz senast (förlust 1-0).

Hur har de senaste veckornas förändring på tränarsidan påverkat laget?

– Bara positivt. Folk har steppat upp, och vi har tagit snacket om att det är vi spelare som måste ta tag i det här. Det har verkligen märkts på träningarna, säger Marcus Theng.

Vem i JSK ser du särskilt fram emot att möta på lördag?

– Tvillingarna (Bo och Peter) blir kul, vi har till och med bildat anfallskedja i samma innebandylag tidigare. Jag vet inte vem som är vem fortfarande, men jag hörde att en av dom fått en liten kagge. Och så Basse (Sebastian Paillante Kindstedt) förstås, vi har hängt en del privat också, säger Marcus Theng.

Båda lagen verkar komma med i stort sett ordinarie trupper. Järna SK verkar ha valt att inte gå polackerna Adrian Stepien och Krystian Rabzcyks kontraktsförslag till mötes, samt har Filip Ibrahim och Adama Koné på skadelistan sedan tidigare. I Enhörna saknas Semir Mete som verkar vara borta hela våren, samt sedan tidigare skadade Eric Sollert. Anton Eriksson och Henrik Lärnestad är tillbaka i truppen. Ett litet frågetecken finns kring Raby George, som klev av torsdagens träning med känningar i låret (rökridå?)

I ett sista försök att piska upp stämningen lite ytterligare frågar bloggen Mattias Kjellman, Enhörnas striker med förflutet i JSK så sent som i fjol, hur många tunnlar han kommer att göra på Bo Sunnergren i morgon.

– Haha, det blir nog jag som får hålla ihop benen. Han kallas Samba-Bosse av en anledning, svarar Kjellman rutinerat ödmjukt.

Då rycker Marcus Theng in.

– Då kan jag hälsa alla att Kjellman gör fyra stycken, punkterar Enhörna-kaptenen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s