Omgångssummering

Det blev väntade resultat för samtliga tre fokuslag i den sjätte omgången:

  • Järna SK åkte på en ny blytung 5-1-förlust, borta mot Farsta. 
  • Enhörna IF tog en stark 2-0-seger hemma mot Älta.
  • Trosa Vagnhärad SK rådde inte på Stocksund borta, som vann med klara 3-0.

JSK (12a): 6, 2, 2-14 (matcher, poäng, gjorda-insläppta mål)

Utan mål vinner man inga matcher, och JSK har förtvivlat svårt att få in bollen. Två mål, varav ett på straff, borde inte betyda annat än en bottenplacering efter sex omgångar. Då undertecknad av geografiska skäl ej sett en enda match i år (ännu), kan jag inte uttala mig om spelet. Men målstatistiken talar sitt tydliga språk. Det är därför något förvånande att alla jag är i kontakt med i laget – spelare som ledare – är så positiva och menar att stämningen är god och att det lossnar när som helst. Å andra sidan – vad ska de säga? Oavsett vad måste något hända om JSK ska få kräftgången att vända.

EIF (9a): 6, 6, 8-12

Enhörna IF lyckades trots en lång skadelista slå Älta hemma med 2-0. Laget verkar ej ha haft marginalerna på sin sida i tidigare matcher, då de tappat poäng trots visst spelövertag. Känslan är att det namnkunniga laget har mer att ge, och får de tillbaka spelare som Anton Eriksson, Semir Mete och Raby George i form bör det kunna lossna rejält. En 2-0-vinst hemma på Friluftsgården mot ett duktigt Älta är ett styrkebesked med en så pass skadeskjuten trupp.

TVSK (7a): 6, 9, 6-9

TVSK:s smala trupp hade inget att sätta emot mot IFK Stocksund. Såväl fjolårets skyttekung Gabriel Baydono som mittbacken Rabi Elia och skicklige mittfältaren Abdi Yussuf saknades. Baydono har inte fått i gång sitt målskytte ännu (ett mål på straff hittills) och besväras enligt uppgift av ett sträckt framsida lår. Men den store anfallaren verkar ta det med ro. 

– Jag är säker på att målen kommer. Jag brukar vara trögstartad men komma i gång en bit in på säsongen, sa han när jag pratade med honom inför Stocksund. 

Att TVSK har en smal trupp, där risken för att enstaka skador ska sänka lagets slagkraft rejält, är varken något som spelarna eller tränaren Ante Jansson hymlat med under säsongsinledningen. Gabriel Baydono ser dock en annan anledning till varför laget haft det tufft de senaste omgångarna (oväntad hemmaförlust mot Newroz förra omgången). 

– Newroz var den sämsta match vi gjort sen jag kom till klubben för två år sedan. Men vårt största problem i år har varit att Sasso (George Ibrahim) inte rört en boll sedan i höstas inför seriestarten. Det är han som står för kreativiteten i vårt offensiva spel, och hans matchoträning har tyvärr varit tydlig för oss, säger ”Bayd”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s