JSK-backen: ”Inte alls orolig”

Äntligen är det dags för en ny omgång. Efter en premiär där allt kan hända, och ett par omgångar med både bottennapp och knallar från flera lag, är det nu vi kan börja ana trender i tabellen.

Ska Järna SK hitta formen – och målet – borta mot Konyaspor KIF? Kommer Enhörna IF att kunna hota ett revanschsuget FoC Farsta hemma på friluftsgården? Visar Trosa Vagnhärads SK att de blir ett topplag att räkna med även i år, och tar säsongens tredje raka hemma mot Hanvikens SK? 

Några intressanta svar ges förhoppningsvis under denna helg, som även innehåller tungviktsmötet (”tidig seriefinal”) mellan IFK Stocksund och FC Stockholm Internazionale.

Järna SK har som bekant haft det tufft inledningsvis. En poäng och endast ett mål på tre omgångar, och därtill en 3-0-förlust i DM-semin mot Värmbols FC (div 2) i veckan, vittnar om den saken. 

JSK:s tränare Jonte Hansson är dock inte nedslagen. 

– Vi har en bra stämning trots de sämre resultaten. Hoppas på en bra match från vår sida där vi vågar hålla mer i bollen och jobbat hårt i defensiven, säger han inför matchen i kväll. 

Konyaspor KIF har däremot inlett ganska piggt. Få, knappt ens lagets egna tränare Petri Ropeter, visste var laget stod inför seriestarten. Nu ligger de tvåa, med en match mer spelad än övriga lag (förutom Ängby IF), och har vind i seglen efter en fin 2-0-vinst borta mot Älta IF senast. 

JSK:s nyförvärv Tamer Teke spelade i just Konyaspor i fjol, när laget degraderades från division 2.

– Det ska bli roligt att möta sitt gamla lag ikväll. Det är ett lag som kommer att kriga i 90 minuter och göra det svårt förr oss. Jag känner mycket väl till klubben och vi kommer att åka dit för att göra en bra match och för att ta 3 tre viktiga poäng. Och ett mål från mig hade inte varit fel heller, säger den 19-årige mittbacken.

Vad säger du om er resultatmässigt svaga inledning?

– En poäng på tre matcher känns lite surt, men jag vet att vi kan mycket bättre och jag är inte alls orolig över de kommande matcherna. Förr oss handlar det om att alla jobbar för varandra och gör sitt bästa för att hjälpa laget. 

JSK har Björn Sandberg och Mohammad Khider tillbaka från skador. Dessutom ingår Kristian Rabzcyk, en av JSK:s två nygamla polacker, i truppen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s