Avd. värdelöst vetande

Tomheten som uppstår när en hel omgång spelats klart är för mycket för den här bloggen. 

När majbrasorna slocknat och arbetarrörelsen tågat färdigt på gator och torg – vad passar då bättre än lite klassiskt nörderi? Trots att bara en åttondel, eller 12,5%, av serien spelats, är det dags att ta en titt på den statistik som finns tillgänglig på svenskfotboll.se.

Bloggen har, när de flesta division 3-serier (12 st) spelat tre omgångar, tittat lite närmare på målstatistiken och jämfört divisionerna sinsemellan. 

Det visar sig att i division 3 södra Svealand, fokusdivision för denna blogg, har flest mål gjorts av de tre svealandsserierna, och att den ligger fyra totalt.

Här är hela listan:

 1. Nordöstra Götaland: 80 – 7 – 2/3
 2. Sydvästra Götaland: 72 – 3 – 3
 3. Sydöstra Götaland: 69 – 7 – 3
 4. Södra Svealand: 63 – 3 – 3
 5. Södra Götaland: 58 – 4 – 2/3
 6. Södra Norrland: 58 – 6 – 3
 7. Östra Svealand: 56 – 3 – 3
 8. Nordvästra Götaland: 54 – 3 – 2/3
 9. Mellersta Götaland: 51 – 3 – 3
 10. Mellersta Norrland: 45 – 3 – 2
 11. Västra Svealand: 36 – 5 – 2/3
 12. Norra Norrland: 32 – 1 – 2

Kolumnerna står för: mål totalt – varav straffmål – spelade omgångar.

Vi kan också konstatera att intresset för division 3-fotboll verkar vara störst i Enhörna. Enhörna IF leder åtminstone publikligan efter tre omgångar, med sitt snitt på 80 personer per match. Nämnas bör i sammanhanget att Enhörna bara spelat en hemmamatch hittills denna säsong. 

Publikliga.

Ytterligare en intressant aspekt på de tre inledande omgångarna är IFK Stocksunds starka start. De har full pott poängmässigt, leder serien och har gjort flest antal mål. Offensiva trion Makolli, Khazeni och ”Pato” har alla gjort tre mål var och skuggar skytteligaledaren Georgios Kousis i Konyaspor KIF på fyra mål (Konyaspor och Ängby har dock spelat en match mer än övriga lag).

Skytteliga, topp 20.

Slutligen har vi tabellen i sin helhet.

Tabell.

Järna SK har inlett svagt, med endast 1 poäng och lika få mål gjorda efter tre omgångar. Det ska bli intressant att se om nyanlända polska duon Stepien/Rabzcyk får fart på laget.

Enhörna IF har blandat och gett. De har visserligen dragits med en del frånvaro, framförallt bland viktiga offensiva spelare, och tre poäng på tre omgångar får trots allt ses som godkänt för en nykomling.

Trosa Vagnhärads SK har den tunna och skadeskjutna truppen till trots lyckats vinna två av de tre inledande matcherna. Det är ett styrkebesked. I 2-0-segern mot Enhörna i helgen saknades bara mittbacken Alex Corell bland de ordinarie. Lyckas laget hålla sig skadefria bör de vara ett topplag även i år.

Vi kan också konstatera att FoC Farsta förmodligen inte fått den start de hoppats på. Förlusten i premiären mot Stocksund följdes visserligen upp med en 4-0-vinst borta mot Konyaspor. Men 1-1 mot Ängby i tredje omgången är laget knappast nöjda med.

FC Stockholm åkte på en skrällförlust borta mot Hanviken i andra omgången, en förlust som kan visa sig dyrbar när serien ska summeras framåt hösten. För frågan är, om inte FC, vilket lag som ska kunna hota IFK Stocksund, som gått som tåget inledningsvis.

Med det sagt. Serien är lång och mycket kan fortfarande hända. 

Nu är vi i gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s