Vinst och förlust

Enhörna IF vann hemmapremiären mot Ängby IF med 1-0. Stor matchhjälte blev födelsedagsbarnet Charbel Danho som skickade in segermålet på volley tidigt i första halvlek. Mot slutet av matchen fick hemmalaget ytterbacken Gabriel Kella utvisad efter två gula kort, men lyckades trots forcering från Ängby IF hålla undan och ta säsongens första trepoängare hemma på Friluftsgårdens fina naturgräs. 

– Vi började bra och tog initiativ direkt med bra passningsspel. En av kombinationerna ledde också till ledningsmålet. Andra halvlek blir ingen vacker tillställning. Enhörna får rött kort och Ängby pressar på. Det blir ännu värre när Enhörna får en skada efter att ha gjort alla tre byten. Men vi står emot och lyckas ta årets första trepoängare, skriver laget på sin facebooksida.

Även TVSK lyckades vinna sin hemmapremiär. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter två sena mål av Robert Massi och inhopparen Ahmad Awad. 

För Järna SK blev det en tyngre eftermiddag, då man förlorade med 1-0 borta mot Newroz FC. Tränaren Jonte Hansson var inte nöjd efter matchen. 

– Vi kommer inte upp i den nivån vi ska. Vi börjar bra och spelar som vi ska första 15 för att sen tappa tempo och aggressivitet. Får en straff emot oss som de för mål på. Så vi är besvikna på insatsen, säger han. 

Noterbart från förlusten är att comebackande Jimmy Hellsten, 36, tog plats mellan stolparna. 

– Han gör comeback på gamla dar och är bäst på plan, skriver lagledaren Fredrik Bäck (@spunkflummer) på Twitter. 

Att förlorande lags målvakt är bäst på plan säger kanske något om kvaliteten på övriga 21 spelare denna dag. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s