GRANSKNING: Klubbarnas kommunikationskanaler, del 2

Ängby IF

Hemsida

En hemsida som gör jobbet. Hyfsat uppdaterad och överskådlig. Liksom Konyaspor en uppdaterad tabell och matchinformation på startsidan. Fliken ”Skytte- och assistliga” är bra bonusinformation, men hade fyra dagar efter andra matchen inte uppdaterats. När klubbar lovar runt men håller tunt på det sättet riskerar många att bli besvikna.

Sociala medier

Har likt flera andra klubbar inlett lovande på Twitter. Den rörliga presentationen av stjärnförvärvet Benny Lekström var ambitiös och bombastisk i sitt utförande. Ett gott tecken om klubbens ambitionsnivå ligger där. Det återstår att se om Ängby kan fortsätta så. Har en facebooksida som, likt många andra klubbar, används för information om föreningen i stort.

Totalbetyg 6/10

En stark 6:a. Ängby IF gör väl i princip vad man kan förvänta sig av en division 3-klubb. Aktiva och uppdaterade, men kan gå djupare och erbjuda fler spelarintervjuer, (o)intressanta anekdoter eller liverapporter. 

Spårvägens FF

Hemsida

Ett suddigt lagfoto på en spretig startsida lockar inte direkt läsaren att stanna. Du måste vara die hard Spåret-supporter för att klicka på någon av de ganska torftiga flikarna som erbjuds. Har två olika statistikflikar som kan väcka intresse. Men dessa måste man vara inloggad (?!) på sajten för att kunna läsa, vilket framstår som obegripligt. Bra matchrapport från premiären räddar helhetsbilden.

Sociala medier

En övervintrad facebooksida och ett icke existerande twitterkonto. Eftersom undertecknad är på gott humör i dag räcker det med att konstatera att här finns enorm utvecklingspotential. Släpp sargen och kom in i matchen!

Totalbetyg 2/10

Det enda som räddar Spåret från lägsta betyg är matchrapporten från premiären. Har mycket att jobba på inom detta område. Dock – ett ljus i mörkret: enligt hemsidans kontaktinformation finns en man vars enda ansvarsområde verkar vara ”Web”. Kanske kan bli något!?

IFK Stocksund

Hemsida

Storsatsande ”Stockan” har en väluppdaterad, trevlig och läsarvänlig lagsida. Att läsa finns både spelar- och tränarintervjuer inför premiären, signerade ingen mindre än lagets mittfältare Fabian Ahlstrand, tillika medgrundare av Div3os-bloggen. Saknar utförligare matchrapporter och bilder.

Sociala medier

Twitterkontot rattas av nämnde Ahlstrand, vilket förstås borgar för en intressant säsong. Har inlett godkänt med halvnaken omklädningsrumsbild och viss interaktion med övriga lag. Hoppas att klubben kan ta ytterligare kliv i utvecklingen här. Facebookkontot kompletterar övriga kanaler med relativt färska bilder och rörligt material. 

Totalbetyg 7/10

Välskrivna intervjuer och klart godkänd uppdateringsfrekvens samt ett gediget helhetsintryck placerar Stockan högt upp på betygsskalan. Bör med tanke på organisationens målsättning och redaktionella kvalitet kunna höja sig ytterligare. 

Hanvikens SK

Hemsida

Använder som flera andra klubbar den ganska fula och svårhanterliga lagsidan ”myclub.se”. Det redaktionella innehållet är det emellertid inget fel på. Lysande matchreferat från premiären och en del intressanta artiklar från försäsongen. Bildmappen bör uppdateras, i övrigt med beröm godkänt.

Sociala medier

Uppdaterar sin facebooksida med i princip samma material som på hemsidan. Den hjärtlige gamängen Mathias Tauberman skänker en folklig och välkomnande aura till klubben. Kan dock bli lite väl spretigt. Twitterkonto utan tweets ger minuspoäng.

Totalbetyg 5/10

Hanvikens SK blandar och ger. De får godkänt tack vare välskrivna artiklar på hemsidan och herr Taubermans genuinitet, men i övrigt finns en del att jobba på för Tyresö-klubben.

Newroz FC

Hemsida

Nykomlingen Newroz har en godkänd hemsida med korta och koncisa nyheter. Saknar bilder och en rimlig truppflik, även om ett nyhetsinlägg behandlar den i stort sett nya truppen (17 av 24 spelare gör sin första säsong i klubben). Hade gärna sett mer information om spelare och matcher.

Sociala medier

Även Newroz sysslar med otyget ”inaktivt twitterkonto”. Här finns tydlig utvecklingspotential. Facebooksidan varvar korta matchrapporter med information om kurdiska högtider och vad som är på gång i föreningen. Trevligt – men lite rörigt. 

Totalbetyg 4/10

Mja. Det är uppenbart att det finns ett engagemang kring klubben, inte minst drygt 2000 anhängare på Facebook vittnar om den saken. Mot den bakgrunden borde Newroz FC kunna vara mer aktiva och utförliga i sin rapportering kring verksamheten.

Älta IF

Hemsida

En gedigen och godkänt uppdaterad hemsida. Bra matchreferat från premiären och ett par spelarintervjuer från försäsongen. Länkar på ett bra sätt till övriga kanaler direkt på startsidan. Bör uppdatera lagbilden och bildgalleriet. Kan även, som de flesta andra lag, utveckla innehållet och uppdatera med fler nyheter inifrån laget. 

Sociala medier

Har närvaro på både Facebook, Twitter och instagram. Dock med tveksam uppdateringsfrekvens. Liverapporter från premiären på Twitter uppskattas. Detta är något som alla klubbar borde jobba mer med.

Totalbetyg 6/10

Tyvärr räcker det inte med att HA konton på sociala medier, de måste uppdateras och modereras också. Älta IF gör det godkänt, och har trots allt startat säsongen relativt starkt på Twitter. Tack vare den i någon mån medvetna och moderna hemsidan får klubben med beröm godkänt. 

Hela listan

9/10 FC Stockholm Internazionale

8/10 Enhörna IF

7/10 IFK Stocksund

6/10 Järna SK, Ängby IF, Älta IF

5/10 Trosa Vagnhärads SK, Konyaspor KIF, Hanvikens SK

4/10 Newroz FC

2/10 Spårvägens FF

1/10 FoC Farsta

Hör gärna av dig, vem du än är, med synpunkter, beröm, hot eller skamliga förslag. Jag har säkert missat en hel del. Maila: division3ss@gmail.com eller hör av dig på Twitter: @div3ss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s