IFK Stocksund siktar mot Allsvenskan

Foto: IFK Stocksund.

IFK Stocksund är en relativt ung klubb i fotbollssammanhang. De har haft en framgångsrik ungdomsverksamhet sedan 2005, men det var först inför denna säsong som laget fick ett seniorlag på herrsidan.

En sammanslagning med Västeråsklubben Juventus, som å sin sida inte hade någon ungdomsverksamhet, gjorde att laget fick en plats i division 3.

Onur Ekici, huvudtränare i a-laget, som bland annat vann Gothia cup med IFK Stocksunds pojklag 2013, berättar att klubben har höga målsättningar på lång sikt. De kallar den Vägen Mot Allsvenskan.

– Det låter kanske lite kaxigt, men vi tror på det vi gör, säger Onur Ekici.

Och det har börjat bra. I premiären vann det unga laget (den äldste är 27 och den yngste spelaren 16 år) med 5-3 mot topptippade FoC Farsta. Två spelare från laget som vann Gothia cup för fem år sedan gjorde 90 minuter i torsdagens premiärmatch.

– Vi har medvetet satsat på unga killar. Vi vill ha hungriga spelare som vill vinna, inga som bara vill varva ner efter år i högre divisioner, säger Onur Ekici.

Beskriv läget i laget just nu (skador, form, stämning).

– Vi har en extremt bra sammanhållning för att vara ett så pass nytt lag. Det är ett fint gäng hungriga, unga killar med en gemensam målsättning. 

Vad har ni för målsättning i år?

– Vi vill spela bra fotboll, vinna alla matcher och avancera till division 2. Klubben har en långsiktig målsättning om att nå allsvenskan. Folk får tycka vad de vill om det, men vi tror på det, säger Onur Ekici.

Vilka vinner serien i år?

– Om jag bara får välja ett lag så säger jag oss själva. Men FC Stockholm och FoC Farsta blir tuffaste utmanarna.

Innan intervjun är slut avslöjar Onur vad han ser som en stor styrka hos FoC Farsta, och som han tror att många lag kommer att få problem med när de gästar Farsta IP.

– De sätter en extremt hög press första 15 minuterna. Mattan på Farsta IP är stenhård, vilket gör att bollen rullar snabbare än vanligt. De har ett bolltempo när de erövrat bollen som jag tror många lag kommer att bli straffade av, särskilt i början av matcherna när de inte är beredda på den hårda mattan. Om Farsta, som har extremt bra anfallsspel, då får in ett par bollar tidigt är de svåra att slå, säger Onur Ekici, vars Stocksund dock lyckades med just detta. Trots att de hamnade i ett tidigt 1-0-underläge. 

– Vi har också skickliga spelare offensivt. Vi låg kompakt och tight mellan lagdelarna och satsade på snabba omställningar, och det lyckades mot Farsta, säger Onur Ekici.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s