Förlust i premiären för EIF

Det blev inget jubel för nykomlingarna Enhörna IF i premiären. Laget förlorade med 4-1 mot Spårvägens FF, reduceringsmålet som innebar 3-1 gjordes av Anton Eriksson i 85:e minuten. 

– Vi är det klart bättre laget spelmässigt. Men vi skapar lite för lite och är för dåliga i både defensivt och offensivt straffområde. Tycker även att vi – precis som i träningsmatcherna – ger bort alldeles för enkla mål, säger målskytten efter matchen.

Tränaren Marcus Lorentzson tycker att laget kan dra många lärdomar av matchen.

– Under 30 minuter i andra halvlek kör vi över dom totalt och har flera kvalificerade målchanser. Men sen brister det i det defensiva arbetet och det utnyttjar Spårvägen bra. Det är som att vi faller in i någon sorts underskattning av motståndaren när vi är så överlägsna spelmässigt under en lång period, säger Lorentzson.

– Det här var en bra lärpeng för oss. Nu laddar vi om med Påsksmällen (motionslopp som löparsektionen i föreningen anordnar) på måndag och sen får vi träna inlägg och försvarsspel resten av veckan och gå ut och göra en riktigt bra premiär hemma nästa lördag, säger Lorentzson.

– Vi kommer ut i andra och gör det hyfsat bra och är nära 1-1. Men i stället kontrar dom in 2-0 och 3-0. Dom var sjukt snabba på att ställa om. Men det såg betydligt bättre ut än under fjolårspremiären för oss, och då gick det ju rätt bra i slutändan ändå, säger Henrik Lärnestad som byttes in efter en timme.


Henrik Lärnestad under en match i fjol. 

Enhörna saknade många potentiella startspelare, bland annat kom viktige anfallaren Semir Mete inte till start. 

Flera av de spelare som missade dagens match väntas dock vara tillbaka till hemmapremiären mot Ängby IF, lördagen den 22 april kl 15.00 på Friluftsgården.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s