Konyaspor KIF: ”Kan överraska många lag”


Botkyrkalaget Konyaspor KIF degraderades från division 2 i fjol, efter en minst sagt rörig säsong. Nio omgångar in i serien lämnade i stort sett hela spelartruppen efter interna meningsskiljaktigheter i ledningen. Nye tränaren Petri Ropeter kom in, och fick laga efter läge, och spelarna som lämnat fick ersättas av förmågor från lägre divisioner.

– Det var en tuff situation. Vi försökte bara slutföra säsongen på ett värdigt sätt, säger Petri Ropeter.

Nu laddar laget om i division 3, med i princip samma trupp som slutförde fjolåret. Föreningen har medvetet bokat in många och långväga träningsmatcher under försäsongen.

– Då har grabbarna fått lära känna varandra lite bättre i bussarna, säger Petri Ropeter.

På skärtorsdagen är det dags för premiär (Alby BP kl 18.00) mot en annan nykomling, Ängby IF, och tränare Ropeter är försiktigt optimistisk inför uppgiften.

Beskriv läget i truppen just nu (skador, form, stämning).

Det ser bra ut på skadefronten, alla utom en ordinarie är tillgängliga till premiären. Vi har en bred trupp på 24 man. Inga direkta stjärnspelare utan vi är väldigt jämna.

Vad har ni för målsättning i år?

Det är en otroligt tuff serie i år, utan direkt svaga lag. Vårt mål är att hänga kvar och landa lite efter fjolårssäsongen. Men samtidigt kan vi nog överraska många. Vi har spelat mängder med träningsmatcher där det sett bra ut. Bland annat vann vi mot Enhörna med 1-0, även om jag tror att de är bättre än vad det resultatet visar.

Vilket lag vinner serien?

FC Stockholm Internazionale ser fruktansvärt starka ut, både vad gäller spelare, tränare och organisation runt laget. Även IFK Stocksund har en bra chans tror jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s