Skadedrabbat TVSK siktar högt


Det är upp till bevis för Trosa Vagnhärads SK. TVSK, som hamnade på en imponerande tredje plats i fjol, har lyckats behålla samtliga av de namnkunniga spelarna i truppen.

Men det laget har i spets, verkar saknas i bredd. Just nu är flera viktiga startspelare på skadelistan och utan dessa blir lagets målsättning, att nå en kvalplats till division 2, en minst sagt tuff utmaning.  

Tränaren Anders ”Ante” Jansson medger att det ser tufft ut, men vill, som han säger, inte kasta yxan i sjön.

Hur är läget i truppen? 

Jag har aldrig varit med om ett liknande skadeläge. Av 17 potentiella startspelare är 7 borta just nu, och hela försäsongen har slitits sönder av skador och sjukdomar. Vi har inte kunnat sätta spelet som vi vill ännu.

Vårt mittbackslås med Rabi Elia och Alexander Corell ser ut att missa premiären. Vi har även frågetecken på Robert Massi, George ”Sasso” Ibrahim och Sagvan Abdulsatar. 

Har ni en för smal trupp? 

Det är lätt att tycka det nu, när så många givna startspelare plötsligt är borta samtidigt.

Har ni några värvningar planerade? 

Vi har precis gjort klart med Chamoun Chabo, mittback från Arameisk Syrianska IF. Det är en typ av försvarsspelare som vi verkligen behöver, men han har inte spelat match på över ett halvår (han var dock med i TVSK:s genrepsförlust, 1-3, mot Täby FK.)

Vad har ni för målsättning i år? 

Vi har i stort sett samma trupp som förra året, så får vi bara vara friska och skadefria ska vi kunna slåss i toppen. Kanske kriga om en kvalplats. Vi får se under våren hur det utvecklar sig på skadefronten.

Någon särskild spelare vi ska hålla koll på? 

Oj, det finns många. Rabi Elia är en klippa defensivt, och på kanterna med Jean-Hugues ”Landry” Blonde och George ”Sasso” Ibrahim händer det alltid grejer. Framåt har vi Robert Massi och Gabriel Baydono med deras spetsegenskaper.

Vilken valfri spelare från någon av seriekonkurrenterna vill du ha i ditt lag? 

Jag vill inte byta ut någon.

Vilket lag vinner serien? 

Det verkar som att flera lag har möjlighet till det i år. Och jag ska, trots våra skadebekymmer, inte kasta yxan i sjön vad gäller våra chanser heller. Men FC Stockholm Internazionale var ju nära i fjol, så jag säger dom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s