Bottentippad stjärntrupp: ”Vi kan slå alla lag”

Många är nyfikna på Enhörna IF. Den idylliska nykomlingen utanför Södertälje framställer sig som underdogs i år, och spelbolagen tippar dem som jumbo. Men frågan är om inte laget trots allt har en av seriens mest meriterade trupper. Utmaningen verkar bli att få laget synkat spelmässigt, då flera av nyförvärven kommit in sent (vissa, som målsprutan Eric Backman och klasspelaren Mattias Kjellman ansluter först i maj) och ett antal spelare är bortresta till premiären.


Bloggen fick tag på tränaren Marcus Lorentzson (ja, bror till Martin i Örebro SK), 38, för att höra hans tankar inför premiären. 

Hur är läget i truppen? 

Vi har mycket nytt som ska spelas in, samtidigt som vi har haft en del sjukdoms- och skadebekymmer. Jag tror inte att vår tänkta startelva har spelat tillsammans en enda gång under försäsongen. Men det är en god stämning i truppen och vi har fokuserat på att sätta defensiven inför seriepremiären. Offensivt har vi väldigt mycket individuell skicklighet. Raby George, Kevin Rohlin och Binyamen Oyal missar premiären då de är bortresta. Semir Metes medverkan är också oklar. Eric Sollert är knäskadad sen tidigare men börjar komma i allt bättre form. Anfallarna Mattias Kjellman och Eric Backman ansluter under försommaren.

Ni är nykomlingar, men har värvat många klasspelare. Vad har ni för målsättning i år? 

Målsättningen är att hänga kvar och etablera oss i trean. Visst har vi mycket kvalitet på individuell nivå, men det krävs samspel och kommunikation för att spelarna ska hitta varandra på planen. Vi slår ur underläge, om du tittar på hur spelbolagen tippar serien, men trivs som underdogs. Samtidigt är jag övertygad om att vi, om vi sätter spelet, kan slå alla lag i serien.

Någon särskild spelare vi ska hålla koll på? 

En skadefri och rätt använd Raby George kommer att vara rolig att se och göra stor nytta för laget, om jag måste säga någon enskild. Annars ser vi stor potential i en spelare som Lukas Izgin, en ung mittfältare som gjort en väldigt intressant försäsong.

Vilken valfri spelare från en seriekonkurrent vill du ha i ditt lag? 

Ingen aning. Jag är nöjd med den trupp jag har.

Vilket lag vinner serien? 

Jag vill svara Enhörna. Med tanke på vad man hör om satsningar och ambitionsnivå hos andra lag, och med tanke på vår truppsituation just nu blir det en rejäl utmaning, förstås. Men jag tror på vårt lag. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s