Järna SK

Först ut på bloggen blir Järna SK, det av de tre lag denna blogg är tänkt att handla om (förutom Trosa Vagnhärads SK och Enhörna IF) som har flest säsonger i 3:an denna vända. Laget leds sedan februari av Jonatan Hansson, 33, från Nyköping. Även bland spelarna finns många nya ansikten, och truppens status – både form- och kvalitetsmässigt – är något av ett frågetecken för de flesta utomstående. Känslan är att laget tappat många spelare med både spets och rutin, och delvis fyllt på med spelare från utvecklingslaget (div. 7). Frågan är hur långt det räcker…

Bloggen ringde upp ”Jonte” i ett försök att räta ut detta.

Hur är läget i truppen just nu (1/4)?

– Det ser bra ut. Vi har Koné (Adama Jean Marc, mf) som har en inflammation i knät. Han väntas dock vara tillbaka inom kort. Isak Stenius (f) är korsbandsskadad och borta hela säsongen. Kris (Kochanski, mv) kör fortfarande rehab och det är i dag lite oklart när han är tillbaka i spel. Annars är truppen intakt. Vi har en trupp med bra kvalitet på individnivå, vår utmaning är att få till lagspelet på ett optimalt sätt inför seriepremiären (Hanvikens SK, 12/4, hemma på Ljungbackens IP).

Hur vill du att ert spel ska se ut?

– Bollägande och spelförande. Vi vill skapa många målchanser genom att yta för yta arbeta oss fram över planen.

Vad har ni för målsättning med säsongen?

– Vi har ingen uttalad målsättning som lag. Vi försöker alla att bli bättre på det vi gör och så får vi se hur långt det räcker.

Är det någon spelare i ert lag vi särskilt ska hålla utkik efter?

– Vi har några stycken som kan göra det där lilla extra, men jag ser kollektivet som vår stora styrka.

Om du fick välja valfri spelare från någon av era seriekonkurrenter…?

– Jag har inte den kollen på serien än, tyvärr.

(Blev ni klokare av denna intervju? Nja, inte jag heller.  De vänliga men ganska innehållslösa svaren talar förstås om att tränare Hansson är ny på posten. Men nog borde ett lag med fem säsonger i 3:an kunna ha en tydligare målsättning?)

Resultatmässigt har laget blandat och gett under försäsongen, där man mest mött lag från division 4. Spelmässigt tycker emellertid Jonatan Hansson att laget är på rätt väg.

Järna SK har två matcher på sig att spika formen inför seriepremiären. En träningsmatch mot IK Viljan Strängnäs, samt en kvartsfinal i DM mot Katrineholms SK FK.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s